Vingers die in de richting van de maan wijzen

Overpeinzingen van een pelgrim op de Weg

Hij schreef dit boek voornamelijk voor zichzelf, omdat dit hem zou helpen als Pelgrim op de Weg. Wei Wu Wei put uit verschillende tradities zoals zen, boeddhisme, taoïsme en het onderricht van Ramana Maharshi, om zo in de richting van ‘de maan van weten’ te wijzen.

Hoewel dit boek ruim zestig jaar geleden geschreven is, zijn zijn overpeinzingen nog steeds, voor iedereen die op zoek is naar de essentie van zijn bestaan, inspirerend en opmerkelijk actueel. Zijn radicale zienswijze maakt het een boek om te lezen en te herlezen, in de hoop dat zijn boodschap de lezers uiteindelijk verbindt met zijn eigen latente inzicht.

Uit het voorwoord van Ramesh Balsekar: “Ik kan niet de ontelbare intellectuele frustraties beschrijven, waar ik door heen moest als het ging om de woorden van Nisargadatta Maharaj en Wei Wu Wei. Herhaaldelijk voelde het alsof beide, ten kostte van mij, zich hadden verenigd in het maken grappen die alleen zij begrepen. Het bleek inderdaad een samenzwering, maar zoals ik later begreep, had het tot doel een plotseling ontwaken in dit lichaam-geest mechanisme, dat Ramesh heet, te bewerkstelligen.”  Boek Bestellen


Titel: Vingers die in de richting van de maan wijzen
Ondertitel: Overpeinzingen van een pelgrim op de Weg
Auteur: Wei Wu Wei
Vertaling: Sjon van der Tol
ISBN: 9789402188974
Uitvoering: Paperback /202 pagina’s
Prijs: €19.99