Het zen onderricht over het onmiddellijk ontwaken

Ch’an meester Hui Hai

Oorspronkelijke Engelse vertaling John Blofeld
Voorwoord door Charles Luk

Een Nederlandse vertaling van ch’an meester Hui Hai’s tekst Tun Wu Ju Tao Yao Mên Lun en de aantekeningen van Tsung Ching. Deze twee belangrijke zen teksten zijn al eeuwenlang voor veel mensen een inspiratiebron en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds actueel.

Hui Hai was een van de grote ch’an (zen) meesters. Hij was de tijdgenoot van zowel Ma Tsu als Huang Po, de twee vroege meesters die ch’an in China, na de dood van de zesde patriarch Hui Neng, de traditie voortzette. Het onderricht van Hui Hai wijst ons op onze ware eigen-natuur en op het dualistische denken in onze geest die de oorzaak is van al onze problemen op deze wereld.

John Blofeld was een belangrijke boeddhistische schrijver en vertaler en een van de weinige Engelsen die het leven in een Chinese boeddhistische tempel en kloosters van dichtbij heeft meegemaakt, voordat de Culturele Revolutie hier een eind aan maakte. Zijn liefde voor China en zijn kennis over het boeddhisme stelde hem in staat met gevoel en inzicht deze teksten te vertalen. Boek bestellen


Titel: Het zen onderricht van over het onmiddellijk ontwaken
Auteur: Ch’an meester Hui Hai
Oorspronkelijke Engelse vertaling en commentaar: John Blofeld
Omvang: 184 pag.
Uitvoering: Paperback
ISBN: 9789465012605
Prijs: € 19,95 euro