A-U-M

 Zich bewust worden van de Realiteit

Dennis Waite

Gaudapada was een van ’s werelds grootste filosofen in het India van de zevende eeuw. Hij gebruikt het mystieke symbool ‘AUM’ (uitgesproken als ohm) als verwijzing naar de drie aspecten van bewustzijn (waken, dromen en diepe slaap) en als verwijzing naar de natuur van de werkelijkheid zelf. In zijn tekst waarop dit boek is gebaseerd, schrijft hij dat de waker, dromer en diepe slaper lijken op de rollen die een acteur op verschillende momenten vervult. Alle drie de staten zijn het gevolg van onwetendheid en van een vergissing. Wie we werkelijk zijn is het vierde aspect – de acteur zelf. Als je een ‘ding’ voelt of ziet, is dat ‘ding’ niet ‘echt’. Dus is de wakende wereld niet meer dan de droom. ‘Jij’ bent nimmer geboren. Niets werd ooit geschapen. Oorzakelijkheid is een mythe. Ontdek dat je ware natuur Bestaan-Bewustzijn is, zonder beperkingen, onverdeeld en oneindig, voorafgaand aan tijd en ruimte. Ongelooflijk? Lees… en wordt overtuigd door de onweerlegbare logica van Gaudapada.

Dit boek werd in 2021 aanbevolen door de zeer gerenommeerde Advaita leraar Swami Sarvapriyananda (van de Vedanta Society in New York)

Dennis Waite bestudeert Advaita al meer dan 25 jaar en beheert één van de meest geraadpleegde en gerespecteerde website over het onderwerp. Hij woont in Bournemouth, Engeland.

Titel: A-U-M
Ondertitel: Zich bewust worden van de Realiteit
Vertaling: Harry Topman
Omvang: 364 pagina’s
Uitvoering: Paperback

Verschijnt binnenkort